Jenny Carlson har aldrig ångrat sitt val av LUGI

Jenny Carlson började spela i LUGI förra säsongen. Hon kom från Göteborgsklubben Kärra HF. Förra säsongen var första säsongen och det tar oftast lite tid att ”komma in i laget”. Men detta hade absolut inte Jenny problem med. Det blev totalt 23 matcher med 100 mål vilket är ett snitt på över 4.20 Jenny Carlsson

Denna säsong började på bästa sätt för Jennys del. Efter 3 matcher så var 13 mål antecknade på henne. I den fjärde matchen mot VästeråsIrsta hade Jenny gjort 7 mål då olyckan var framme och både korsband och ledband hade gått av. Säsongen var spolierad och när Jenny kommer tillbaka är osäkert.

-       Om allt går enligt planen till 100 % så ska jag vara tillbaka till nästa säsong säger Jenny Carlson när vi träffas på damlagets träning.

Jenny är med på de flesta träningar trots att hon inte kan delta fysiskt samt att hon även försöker vara med på matcherna, i alla fall på alla hemmamatcherna.

-       Jag vill inte missa den sociala samhörighet vi har i laget. Och jag har inte ont av min skada men måste gå med kryckor.

-       Trivs fantastiskt bra i LUGI, ångrar inte en sekund att jag kom hit även om det var ett stort steg att flytta hit själv från Göteborg. Och det är både bra socialt där vi har en bra sammanhållning och kontakter med varandra även utanför handbollsbanan. Och sedan även handbollsmässigt där jag utvecklas hela tiden. Jag tror inte alla vet och förstår hur mycket Dragan betyder för oss och hjälper till utanför handbollsbanan också.

I och med skadan för Jenny så försvann en nyckelspelare i laget i en redan tunn trupp.

-       Dragan har varit ute för detta förr så han fixar det säkert. Vårt mål är att hamna i topp 4 och det tror jag är realistiskt säger Jenny

Har du ett långsiktigt mål med handbollen?

-       Jag satsar på handbollen och då är naturligtvis både landslagsspel och utlandsproffs det som är mina målsättningar. Och jag ser absolut inte att dessa planer har förändrats på grund av min skada.

Vi hoppas vi får njuta av Jennys handbollsspel några säsonger till i LUGI innan hon försvinner som proffs. Steg 1 är att rehab för nuvarande skada går enligt tidplan.

Skribent Lars-Erik Nilsson

Fler nyheter från Damer