Gott slut för LUGI Dam

Frågan inför kvällens match var om LUGI hade hunnit ladda om batterierna efter segern mot Sävehof i den senaste matchen. Hemmalaget stod som favoriter inför drabbningen, men ett derby mot Eslöv brukar bli tufft och ovisst, tack vare att lagen kan varandra utan och innan. Nu höll LUGI för trycket och lyckades vinna med 20-17 inför 504 åskådare i Sparbanken Skåne Arena.

Det dröjde till den 9:e minuten innan bortalaget fick hål på Emma Friberg i LUGI-målet. Då hade LUGI hunnit sätta 4 i Eslövs-kassen. Då trodde vi kanske lite till mans att det skulle bli en tämligen enkel resa för hemmalaget i detta skånederby. Men Eslöv ville annat och kunde successivt jobba sig tillbaka in i matchen och höll spelet väl uppe med ett tufft och kompakt försvarsspel som var svårt  för LUGI-tjejerna att forcera, samtidigt som man fick bättre utdelning på sina chanser framåt. Hemmaledning med 9-8 i paus visade siffermässigt på bra försvar och målvaktsspel hos båda lagen.

Andra halvan fortsatte som den första avslutades. Jämnt och tätt, men med knapp hemmaledning hela tiden. En timeout av Dragan Brljevic efter knappa 20 minuter gav bra utdelning. Ett ryck från 16-15 till 19-15 kändes som ett avgörande moment i matchen. LUGI höll tätt bakåt och kunde till slut stå som segrare med 20-17. Och därmed 2 nya poäng till LUGI, som har fått en riktigt bra start efter VM-uppehållet. 2 matcher med 4 poäng som följd. 

Priset till lagens bästa spelare gick välförtjänt till de båda lagens målvakter. Nathalie Wingemo i Eslövs-kassen hade en riktigt bra dag. Hemma-keepern Emma Friberg landade på 57 i räddningsprocent. Strålande! Bra försvarsspel av båda lagen såg till att  dagens match blev en målsnål tillställning. 

Närmast väntar två bortamatcher för LUGI Dam. Redan på söndag den 3/1 kl 15.00 är det dags att ta sig an Eslöv igen. Sen väntar Sävehof i Partille nästa onsdag kl 17.00. Nästa hemmamatch spelas den 13/1 mot H65.

Matchfakta

LUGI HF - Team Eslövs IK 20-17 (9-8)

Målskyttar

LUGI: Hanna Blomstrand 6, Melissa Petrén 4, Hanna Ringdahl 3, Anna Lagerquist 3, Elinore Johansson 2, Elsa Persson, Sara Olofsson

Eslöv: Albana Arifi 5, Anna Bardis 5, Julia Bardis 3, Lina Wessberg 2, Ida Kellokoski Adamsson 2

Utvisningar: LUGI 4x2 min Eslöv 3x2 min

Domare: Mikael Svensson och Niclas Persson

Publik: 504

Skribent Roger Kristiansson

Fler nyheter från Damer