Elinore Johansson på rätt spår

Elinore Johansson är inne på sin fjärde säsong i LUGI. Innan LUGI var hon ett år i H65. Elinore gick gymnasiet i Lund och pendlar varje dag från sitt hem i Hässleholm. Nu studerar Elinore första året på Malmö Högskola men bor fortfarande kvar i Hässleholm.

18 Ellinore Johansson

-       Det finns inte mycket handbollstraditioner i Hässleholm, speciellt inte på tjejsidan. Det är Vinslöv och Bjärnum som ligger närmast.

-       Det tar ca 40 min med tåg till Malmö och den tiden kan man utnyttja till studier om man vill. Sedan är det några fler i laget som reser med samma tåg till Höör. I Lund gäller cykeln. Men det har avverkats en del cyklar redan här säger Elinore och syftar till cykelsvinnet i Lund.

Elinore säger att hon trivs mycket bra i LUGI och tycker Dragan (Brljevic) är en mycket bra tränare.

-       Det är bra variationer på träningarna där kombination av olika träningsmoment ingår. Och vi får också mycket hjälp och stöd med individuell träning och utveckling.

Elinore har fått mycket mer förtroende denna säsong med betydligt mer speltid vilket tyder på att tränaren tycker det fungerar bra.

-       Det är skoj att få mer speltid. Sedan har jag fått en ny roll på högerkanten. Hanna (Blomstrand) och jag byter också positioner ibland under matcherna. Så jag tycker det är bra nu. Sedan är vi ett mycket bra gäng med bra sammanhållning även om inte alla bor i Lund. Alla vill varandra väl kan man säga.

Elinore menar också att målsättningen om att hamna på topp 4 i serien står kvar även om Jenny Carlson fått en långtidsskada.

Säsongen 13-14 spelade Elinore 24 matcher med 26 mål. Förra säsongen blev det 27 matcher med 38 mål. Hittills denna säsong (10 nov) är det 7 matcher med 18 mål. Så visst är Elinore på rätt spår både vad det gäller pendlingen och handbollsutvecklingen.

 

Skribent Lars-Erik Nilsson

Fler nyheter från Damer