3 från LUGI med i aktuellt All-Star Team lag

Nu är det speluppehåll i Elitserien för damer med anledning av kommande VM. Vi passar på att lämna en delrapport hur det ligger till i skytteligan m m.

Först kan vi konstatera att det faktiskt är tre st från LUGI som finns med i Elitseriens All Star Team. Uttagningen till detta lag sker på vilken spelare som har högst MEP-poäng på resp. position. Nu har alla lag spelat lika många matcher, 9 st. Emma Friberg är med som målvakt, Anna Lagerquist på mittsex-positionen och Hanna Blomstrand på högernio. Visst kan man inte vinna några titlar på att vara med i All-Star Team men det är ändå skoj att LUGI har spelare på 3 av 7 positioner i dagsläget.

Bildtext: Tre från LUGI är med i aktuellt All-Star Team i Elitserien, Anna, Hanna och Emma

I hela MEP-ligan i Elitserien finns 3 LUGI-spelare med i topp 10. Det är Emma Friberg (5:a), Hanna Blomstrand (8) och Hanna Ringdahl (10).

Den interna skytteligan leds av Hanna Blomstrand som gjort 38 spelmål och 4 straffmål. Detta ger en 6:e plats i hela Elitseriens skytteliga. Inom LUGI finns Hanna Ringdahl på andraplats med 32 mål tätt följd av Melissa Petrén på 31 mål.

Bildtext: Aktuell match- och skytteliga i LUGI (tryck på bild för förstoring)

Melissa Petrén har varit flitigast assist i LUGI med 20 st. Vi har tidigare nämnt Emma Fribergs kapacitet. Hon ligger på en femteplats i målvaktsligan och ligger säkert också högt i målvakternas skytteliga tack vare sitt mål mot BK Heid.

De LUGI-spelare med flest utvisningar är Elinore Johansson och Hanna Ringdahl med vars 4 utvisningar, inget att tala om på 9 matcher.

Något som vi skulle bli bättre på är att komma och se på matcherna. LUGI har ett genomsnitt på 491 åskådare. Men det är faktiskt 4 lag som har bättre publiksiffror. Det är nykomlingarna Kristianstad och Hellton som ligger i topp med 954 resp. 826 åskådare per match. Förra säsongen hade LUGI 618 personer per match.

Visste du t ex att LUGI ligger på en 14:e plats i Maratonliga med 201 matcher som gett 257 poäng.

Det finns mycket data eller statistik att ta fram på Svensk Handbolls hemsida.

På denna bild kan vi läsa ut passmiss, tappad boll, regelfel, utvisningar och assist för LUGI jmf med motståndarlagen.

 Bildtext: Exempel på statistik (Tryck på bild för förstoring)

Nu får vi njuta av vårt damlandslag under VM med bl a Sabina Jacobsen och Nathalie Hagman. Sedan kör spelprogrammet igång igen mellan jul och nyår med fulladdat lag och publik!

 

Skribent Lars-Erik Nilsson

Fler nyheter från Damer