”Vi har seriens yngsta lag”

Bildtext: Dragan Brljevic är optimistisk inför säsongen

Inför den stundande seriepremiären för LUGI:s damlag så blev det en pratstund med tränare Dragan Brljevic om förutsättningarna för säsongen samt hur LUGI ska ta sig an premiärmotståndaren BK Heid.

-       Vi har ju mist två av våra nyckelspelare denna säsong. När Clara (Monti-Danielsson) och Emelie (Westberg) försvann har vi tappat två starka försvarsspelare. Vi kommer därför ändra lite på vårt försvarsspel till 5-1 eller 3-2-1. Vi har fått tillbaka Anna Lagerquist och det blir hon som i första hand kommer att hålla ihop försvaret. Hon är en av elitseriens bästa försvarsspelare. På niometer har vi tagit in Melissa Petrén och Filippa Sarenbrant . Melissa och Filippa är niometerspelare som tillsammans med i första hand Jenny Carlsson och Hanna Blomstrand ska bli vårt vapen framåt. På 6 meter har vi kompletterat med Amanda Andersson som ska avlösa Anna, speciellt i anfallsspelet. Vi är Elitseriens yngsta lag så vi har tappat en del rutin. Nu är det Anna Lagerquist, Hanna Ringdahl samt Emma Friberg som får stå för rutinen.

Har ni satt något mål?

-       Det är alltid svårt att tippa placeringar. Om vi går miste om en eller kanske två nyckelspelare så är det inte lätt att uppnå det målet som man satt. Vi har absolut ingen bred trupp, 14 spelare. Hälften av dem är juniorspelare. Men vi har sagt att vi ska hamna i topp 4.

Finns det fler nya namn?

-       Vi har Hedda Wollmark och Olivia Löfqvist som också kommer att spela M6 men det är en tanke på framtida lag. Sedan har vi Matilda Ekdahl som är en lovande målvakt. Och sedan ska vi inte glömma Elinore Johansson, Sara Olofsson och Johanna Elleström även om de inte här helt nya. Vi har många unga spelare och jag vill nog säga att detta är den mest talangfulla truppen som jag haft i LUGI. Och det är en väldigt bra harmoni i truppen.

Om vi då pratar om seriepremiären på söndag mot BK Heid?

-       Det ska bli spännande. Heid är ett sådant lag som kan slå alla lag men även förlora. Förra säsongen förlorade vi borta men vann hemma med ett mål. Heid har förlorat en nyckelspelare men med Rustan som tränare får man vara vaken hela tiden, men vet aldrig när avsluten kommer. De har många jämngoda spelare men utan någon stjärna. Om vi ska vara i topp då måste vi slå dem.

Hur ska ni spela?

-       Vi ska ha ett aggressivt försvarsspel med mycket tryck i fas 1 och 2 och vi ska spela ett snabbt spel. Men det gäller inte bara denna matchen.

Vi tackar för pratstunden och önskar lycka till för Dragan och hans team.

På söndag kl 17:00 blåses det till spel i Arenan. Missa inte att se detta talangfulla lag.

Välkommen till Arenan säger både vi och Dragan!

 

Skribent Lars-Erik Nilsson

Fler nyheter från Damer