Brev från Clara

Hej alla underbara LUGIster! 
Resan med ett fantastiska gäng tog slut i april och ännu en säsong var över. 
En lite annorlunda trupp, lite annorlunda ledarstab, lite annorlunda överallt MEN det svider lika mycket varje gång en resa tar slut tidigare än vad man hade tänkt sig. 
Jag/Vi, säkert precis som ni, hade skrivit in SM-final i kalendern den 24-maj. Det kändes fruktansvärt trist att inte vara där. Som elitspelare planerar man största delen av sitt liv efter handbollen och jag hade planerat att spela min sista match med LUGI söndagen den 24:e maj, liksom ni säkert hade planerat att följa LUGIs dam och herrlag fram till detta datum, så snopet det kändes. 
Det tar tid att greppa det, för oss spelare, tränare, aktiva i klubben och för er som publik. Det var fruktansvärt svårt att ta in och acceptera att säsongen tog slut så tidigt. Att den skulle behöva göra det mitt sista år i den vinröda tröjan var riktigt riktigt tungt, kändes för jävligt rent ut sagt.

Men ett stort grattis till Sävehof och Kristianstad som tog hem gulden säsongen 2014/2015!
Säsongen som avslutades där i april var liksom alla andra år ett helt fantastiskt år. Det skapas nya minnen, nya ansikten kommer in i ens liv och det med glädje. Tjejerna, tränarna, klubben och ni, underbara publik. Det finns många som bidrog till ännu ett betydelsefullt och minnesvärt år mitt liv! 

Trots ett allt för tidigt slut så är alla spelare i truppen ett slutspel rikare, alla spelare bär med sig än mer erfarenhet och rutin vilket kommer göra dom till ännu bättre spelare till denna säsong.
Man får fler chanser, inte med samma trupp eller ledarstab. Men alla går vidare mot nya äventyr, på eller utanför banan, i LUGI tröjan eller i en annan matchtröja.
Jag vill tacka alla tjejer som ingått i truppen under föregående säsong, och likaså vårt ledarteam.
Det var en fantastisk säsong med många härliga minnen och nya erfarenheter att ta med sig.

Och ni HÄRLIGA publik, ni fick en extra lång sommarledighet från skrikandet och klappande. Så nu förväntar jag mig att ni är bättre och mer taggade än någonsin på att skrika och klappa för vårt vinröda LUGI denna säsong!
Ett STORT TACK till er! Ni var fantastiska i sista matchen i idrottshallen, vilken stämning! Det är nästan att man alltid vill spela i den hallen! Det är så härligt att det inte bara är vi spelare som blir extra taggade och får massa extra energi under slutspel, det speglas även hos er! 
Som tidigare nämnts så var föregående säsong min sista säsong i LUGI, för den här gången. Det har känts så obeskrivligt tungt. Att lämna en trygghet, en miljö man trivts i och människor runt omkring sig som man älskar. Det har känts svårt, men samtidigt är det ju sådant som utvecklar en, att testa sina vingar, att lämna tryggheten. Det hade ju varit väldigt tråkigt om det inte hade pirrat i min mage och om jag inte hade varit nervös eller rädd. Det är precis så det ska vara. Det är en glädje att jag nu gett mig ut på nya äventyr, men det är en stor sorg att lämna allt det fina vi byggt upp tillsammans, förening, publik och framförallt det fantastiska laget och ledarstaben. 
Det är många som ska tackas efter alla dessa år, en lång och fantastisk tid i min moderklubb. 
NI alla - publik, ledare, spelare, föräldrar, ideellt arbetande, lagkamrater - ALLA, ni har varit och är betydelsefulla! Både för mig och för klubben men även för varandra. Ni betyder något för alla som räknas in i den härliga Lugi-familjen. Ni alla gör det möjligt för klubben att fortsätta med sin elitsatsning på dam och herrsidan, men även att driva den fantastiska ungdomsverksamhet vi idag har! 
Ni kan aldrig tackas tillräckligt och ni är grunden till det LUGI är idag, glöm inte det! 
Jag måste även lägga ett extra stort tack och LYCKA till, till en fantastisk människa som stått och skrikit, klappat och trott på mig dag ut och dag in i 6 år. Han har till stor del bidragit till att jag är den spelaren jag är idag. Han är en fantastisk tränare, han har en förmåga att gå in och justera små saker som inte många andra ser. Men han är inte bara en bra tränare, det är det som gör honom så fantastisk. Jag tror inte jag talar för mig själv, jag tror jag talar för många som haft honom som tränare, han har är så mycket mer. Han är en så otroligt fin människa och har ett unikt sätt att bry sig om oss. Han värdesätter vårt välmående varje dag. Det finns så otroligt mycket man kan säga men jag väljer att säga - till klubben, ta vara på honom. 
Till tjejerna - njut av att ha honom som er tränare. 
Till dig i publiken - han kan se galen ut som coach men han är så mycket mer än så. Njut av hans galna sätt! 
Till dig Dragan - DU ÄR GRYM. 
Hoppas ni haft en trevlig sommar (trots vädret) och lova mig nu att stötta dessa fantastiska elitlag vi har. Ta med era vänner och familj och gör Lugi matcherna till en fest. Det är ni publiken tillsammans med klubb och spelare som skapar det. Jag kommer att dyka upp i arenan, ska stå i min vinröda tröja och skrika på första raden! 
TACK FÖR ALLT, JAG KOMMER TILLBAKA!
LUGI DAM ni är fantastiska och jag är otroligt stolt och glad över att ha haft äran att vara
lagkapten för er, STORT LYCKA TILL MED ALLT och STORT TACK, ni är BÄST!

Lagkaptens rollen har nu övertagits av den bästa ”konkurrenten” man någonsin kan tänka sig, men hon är inte bara det utan även en förbannat nära och fantastisk vän,
Anna Lagerquist - Kör hårt och visa de andra lagen var skåpet ska stå! Det börjar redan ikväll mot Heid!

Kram Clara

 

Fler nyheter från Damer