Vi hälsar Skövde HF välkomna igen!

Då ser vi fram emot det stora avgörandets dag. Det är den femte avgörande kvartsfinalen i den oerhört jämna matchserien mellan LUGI HF och Skövde HF. Matchen spelas i gamla Idrottshallen då Arenan är utbokad. Vår uppgift som supporters blir att förvandla det gamla handbollstemplet i Lund till en riktigt härlig och häftig publikkuliss med hängivna vinröda supportrar som lyfter fram våra vinröda flickor till en semifinal! Kanske kan den mindre och intimare gamla Idrottshallen rentav bli en fördel i kampen om att nå den åtråvärda semifinalbiljetten? Matchen mot H65 i höstas med 1200 skrikande fans på läktarna var en riktigt häftig upplevelse. Låt oss uppleva en sådan kväll igen, men denna gång med lyckligt utfall. LUGI och Skövde har mötts sex gånger i år och det står tre lika i matcher...

Slutspelet har bjudit på en del överraskningar och det känns som att svensk damhandboll är lite jämnare denna säsong, bakom Sävehof. Det blir mycket intressant att följa hur det går härnäst!

Att slå Skövde är en riktigt svår uppgift. Både på bänk och på plan förfogar föreningen över hur mycket rutin som helst och massor av kvalitét. Anna-Maria Johansson på högernio har sannolikt en av världshandbollens stilrenaste stegisättningar, en förebild för alla ungdomar. I målet finns den svårpasserade Cissi Grubbström. Skytten Maja Erikson har varit stark i slutspelet, men det finns många andra att se upp med. Det kommer att bli en holmgång.

Hemmalaget är ett gäng fyllt med härliga krigare. Clara Monti-Danielsson kunde inte var med senast pga. huvudvärk och nacksmärtor. Förhoppningsvis är hon tillbaka nu. Det finns ett antal vinnarskallar i vårt lag och med hjälp av en otrolig hemmapublik finns det möjlighet att vinna denna match. Det kommer dock att krävas en urladdning på plan och på läktaren! Inte vill vi att säsongen slutar utan ett LUGI-lag i semifinal?

 

Varmt välkomna på dramatiskt avgörande i gamla Idrottshallen!

 

Heja ivrigt men sportsligt!

 

Emme Adébo, Sportchef LUGI Handboll

Fler nyheter från Damer