Vi hälsar återigen Skövde HF välkomna!

Livet i slutspelsbubblan innebär att man slits mellan hopp och förtvivlan. Vinsten i den första matchen uppe i Västergötland efter förlängning gav en enorm lyckokänsla och en förhoppning om att vi skulle kunna dra det längsta strået i denna matchserie.  Förlusten i måndags var tung på så många sätt och att se Skövde jubla efteråt kändes inte kul. Nu är kvartsfinalserien utjämnad och vi är tillbaka på ruta ett där vi egentligen stod från början. Det kan gå hur som helst!

Skövde visade återigen prov på bra försvarsspel och med en storspelande, Cecilia Grubbström som säker sista utpost, hade de vinröda förtvivlat svårt att göra mål i senaste matchen. I anfallsspelet visade Skövde stundtals prov på bra variation i skytte och genombrott från framförallt Mikaela Johansson och Maja Erikson. När det väl behövdes tog landslagets Anna-Maria Johansson sitt ansvar, stegade på sitt karakteristiska vis och satte dit viktiga mål. Skövde är som tidigare nämnts ett mycket rutinerat och starkt lag. En svår nöt att knäcka. 

Hemmalaget är fyllt av revanschlusta efter den försmädliga förlusten i måndags! Stundtals är spelet på en mycket hög nivå och totalt sett skapade vi tillräckligt med målchanser för att vinna, men effektiviteten var för låg eller deras målvakt för bra? Själva är vi bortskämda med två keeprar av yppersta klass. I första kvartsfinalen var det Emma Friberg som spikade igen och nu senast gjorde Maria Olsson en mycket fin match. Här har vi månne en fördel mot Skövde i kraft av att ha två målvakter på högsta nivå. Vi ser även fram emot att se välspelande trion på nio meter Hanna Blomstrand, Jenny Carlsson och Emelie Westberg. När de får spelat att stämma, är det inget lag i landet som går säkert!

Välkomna till fortsatt spänning på hög nivå! Det står 1-1 i matcher. Vem sätter sig i förarsätet?

 

Forza LUGI! Klä dig i vinrött och heja ivrigt!

 

Emme Adébo, Sportchef LUGI Handboll

Fler nyheter från Damer