Säsongen över även för LUGI Dam

LUGI Dam hade chansen att ta sig till semifinal i årets slutspel via en en vinst i den femte och avgörande matchen i kvartsfinalserien mot Skövde HF. Men trots en bra start och ledning i paus var det gästerna från Skövde som gick segrande ur striden. Ljustavlan i Idrottshallen i Lund visade 19-20 efter 60 minuter. Därmed blir det Skövde HF som spelar semifinal, medan säsongen ikväll tog slut för LUGI´s damlag.

Skövde inledde målskyttet i matchen, men sedan var det LUGI för (nästan) hela slanten. Ett ryck fram till ledning med 5-1 redan efter 8 minuter tvingade Magnus Frisk i bortalaget att ta en tidig timeout. Efter en liten upphämtning av Skövde, tog LUGI åter tag i taktpinnen. Kloka avslut och en duktig Emma Friberg i målet gjorde att LUGI kunde gå till ledning med 12-9 i paus. En kokande och näst intill fullsatt Idrottshall började nog tro att det skulle gå vägen för lundatjejerna.

Inledningen av andra halvlek började också bra för hemmalaget. Ledning med 14-10, men en straffmiss och en olycklig utvisning vände på steken, och Skövde fick plötsligt flyt i sitt spel. Även ett målvaktsbyte blev en injektion för gästerna. Viktoria Börjesson räddade både frilägen och tog straffar. Det dröjde ända till 19:e minuten innan LUGI gjorde sitt tredje mål i andra halvan. Trots ledning med 16-20 för Skövde med drygt 6 minuter kvar, gav LUGI inte upp. 16-20 blev 19-20. Sista minuten blev högdramatisk. Skövde fick chansen att avgöra. Även en timeout hanns med, men LUGI fick ytterligare en möjlighet via ett sista anfall. Tyvärr resulterade det inte i någon utjämning. Gästande Skövde fick segerjubla tillsammans med den tillrest hejaklacken, medan LUGI fick se säsongen snöpligt ta slut. Merparten av de 1325 åskådarna hade definitivt önskat en annan utgång. En fantastisk inramning med en högljudd publik skapade en magisk stämning i den anrika Idrottshallen denna afton. Men, som sagt, tyvärr har Dragan´s LUGI spelat färdigt för denna säsong. En aning för tidigt, är vi nog många som tycker…

Bästa spelare för kvällen i bortalaget blev målvakten Viktoria Börjesson. Plus även till Malin Larsson och Sara Johansson. I LUGI gick priset till Hanna Blomstrand efter sin lysande första halvlek. Ett extra beröm även till Emma Friberg och Jenny Carlson.

Tack för denna säsong, LUGI Dam! Vi ses till hösten!

Matchfakta

LUGI HF - Skövde HF 19-20 (12-9)

Målskyttar LUGI: Jenny Carlson 5, Hanna Blomstrand 4, Emelie Westberg 4(3), Lina Olsson 2, Albana Arifi 2, Clara Monti-Danielsson 2 Skövde: Malin Larsson 4(2), Julia Ehn 2, Mikaela Johansson2, Maja Eriksson 2, Sara Johansson 2, Caroline Friberg 2, Ewelina Danielsson 2, Therese Islas Helgesson, Malin Hanold, Michaela Ek, Anna-Maria Johansson

Utvisningar: LUGI 4x3 min Skövde 5x2 min

Domare: Fredrik Dahlberg och Sandro Smailagic

Publik: 1325

Skribent Roger Kristiansson

Matchbilder

Fler nyheter från Damer