Sabina till Lund!

De svenska damerna laddar inför det viktiga VM-kvalet mot Kroatien genom att träningsspela mot Holland. Matchen spelas i Sparbanken Skåne Arena den 2 juni.

150506 Landskamp Sv Hol

Det svenska damlandslaget i handboll imponerade stort i december när EM-bronset spelades hem i Kroatien och Ungern. För att få delta i nästa internationella mästerskap, VM i Danmark i januari 2015 krävs seger i dubbelmötet med Kroatien i juni. Sverige inleder borta, i Koprivnica den 7 juni och returen spelas på Hovet i Stockholm den 14 juni.

Som förberedelse för VM-kvalet är det nu klart att Sverige spelar en träningslandskamp mot EM-sjuan Holland i Sparbanken Skåne Arena i Lund tisdagen den 2 juni klockan 20.15.

– Holland är en väldigt bra motståndare i våra förberedelser inför matcherna mot Kroatien. Vi mötte dem i gruppspelet i EM senast och spelade då oavgjort. De har många individuellt skickliga spelare och vi kommer att vara tvungna att ge allt både offensivt och defensivt för att kunna besegra dem, säger förbundskaptenen Helle Thomsen.

För den svenska lagkaptenen Sabina Jacobsen kommer matchen att bli extra speciell. Det 26-åriga Danmarksproffset är uppvuxen i Lund och har inte representerat någon annan svensk klubb än Lugi HF.

– Det ska bli jätteroligt att spela med landslaget hemma i Lund. Jag har bara gjort det en gång tidigare, för fem år sedan. Vi vill så klart spela VM och slåss om nya medaljer i vinter och då måste vi besegra Kroatien, som är en riktig svår motståndare. Därför känns det bra att möta ett så pass starkt lag inför kvalmatcherna. Kan vi slå Holland är jag övertygad om att vi också kan slå Kroatien, säger hon.

Köp av biljetter http://handboll.ebiljett.nu.

Köp av föreningsbiljetter: http://handboll.ebiljett.nu/kampanj/forening

Fler nyheter från Damer