Fördel LUGI i kvartsfinalen

LUGI Dam tog ett steg närmare en semifinal i årets slutspel när man i dagens match besegrade gästande Skövde HF med siffrorna 20-19 inför 723 åskådare i Sparbanken Skåne Arena. LUGI har därmed 2-1 i matcher och behöver således bara vinna en match till för vidare avancemang. 

Kvartsfinalserien mellan LUGI och gästerna från Skövde fortsätter att vara jämn och tuff. Efter att den förra matchen i Lund slutade med bortaseger hade idag LUGI pressen på sig för att inte hamna i underläge inför resan till Skövde på tisdag. Och visst såg det stundtals lite nervöst och osäkert ut från lundahåll. En del tekniska fel och felbeslut gjorde att bortalaget tog kommandot i början av matchen. Ledning för Skövde med 5-1 efter knappa 10 minuter. En timeout av LUGI´s Dragan Brljevic fick laget att ta klokare avslut och då var det framför allt Emelie Westberg som stod för det mest kreativa hos hemmalaget. Efter 14 minuter hade nämnda Westberg gjort LUGI´s samtliga 5 mål, och efter 20 minuter var hemmalaget ikapp till 7-7. Ytterligare ett litet ryck av Skövde gjorde att man gick till ledning med 9-12 i halvtid. LUGI hade svårt att komma igenom Skövdes tajta försvar och bakom stod en viss Cecilia Grubbström i vägen för LUGI´s skott och genombrott.

I andra halvan såg det annorlunda ut. Ett stabilt försvarsspel av LUGI, samtidigt som målvakten Emma Friberg kom igång ordentligt, fick även spelet framåt att se bättre ut. Och Emelie Westberg fortsatte att ösa in mål. Endast en punktmarkering i slutet av matchen satte stopp för den nyss fyllda 25-åringens  framfart denna afton. Då var det dags för de andra att kliva fram och avgöra matchen. Vid ställningen 20-18 och straff för gästerna stod Emma i målet för matchens viktigaste räddning. Ljustavlan i hallen visade 20-19 vid full tid och glädjen och lättnaden hos LUGI-tjejerna gick inte att ta miste på. Ytterligare en vinst krävs dock innan laget kan kvittera ut semifinalbiljetten. 

Den fjärde kvartsfinalen spelas tisdagen den 14/4 kl 19.00 i Arena Skövde. En ny rysare att vänta? Förmodligen…

Skövdes bästa spela i kväll var målvakten Cecilia Grubbström. Som alltid, riktigt bra mellan stolparna. Plus också till Maja Eriksson. Bäst i LUGI var självklart Emelie Westberg som stod för hela 11 mål. Briljant idag! Ett extra beröm också till Emma Friberg i målet.

Som sagt, på tisdag smäller det igen…

Matchfakta

LUGI HF - Skövde HF 20-19 ( 9-12)

Målskyttar: LUGI: Emelie Westberg 11, Hanna Ringdahl 3, Jenny Carlsson 3, Sara Olofsson 2, Clara Monti-Danielsson  Skövde: Maja Eriksson 4, Malin Larsson 4, Michaela Ek 4, Julia Ehn 3, Anna-Maria Johansson 3, Ewelina Danielsson

Utvisningar: LUGI 3x3 min Skövde 2x3 min

Domare: Martin Gomér och Johan Gomér

Publik: 723

Skribent Roger Kristiansson

Matchbilder

Fler nyheter från Damer