Vi hälsar Sävehof välkomna!

Att ha suveränerna i svensk damhandboll Sävehof på besök är alltid något speciellt. De har dominerat Elitserien och landslaget i många år och deras framgångar i Europacupselet är också mycket imponerande. Föreningen har visat upp en långsiktighet och stabilitet som är riktigt imponerande. Vi har i vissa delar en likande resa med LUGI men vi har inte riktigt lyckats ta det sista klivet som är å vårt att ta. Men skam den som ger sig!

Dagens Sävehoflag har som vanligt ett antal stora profiler. Landslagets båda målvakter håller hög klass. En skytt som Jenny Ahlm har en bössa av högsta internationella snitt och en multispelare med klubbhjärta som Ida Odén hade alla lag i hela världen velat ha. Personligen är jag också mycket imponerad av den Sävehofskolade tränaren Henrik Signell som utstrålar lugn och kompetens.

Hemmalaget har en intressant vår framför sig med ett spännande slutspel att ta sikte på. Skadorna plågar fortfarande laget men det finns intressant glädjeämnen att peka på som t ex Jenny Carlsson. Hon går från klarhet till klarhet i sitt spel. På målvaktssidan har vi förstärkt med Maria ”Ia” Olsson med tanke på att Therese Wislander är skadad. Vi har några riktigt talangfulla juniormålvakter som vi tror mycket för framtiden men det blir för stort ansvar och för tidigt att lägga den typen av ansvar på dem nu. Därför är vi tacksamma att ”Ia” kommer in och stöttar Emma Friberg i kassen.

Välkomna på toppmatch i Elitserien och för att se många av Sveriges bästa handbollspelare!

Forza LUGI! Klä dig i vinrött!

 

Emme Adébo, Sportchef i LUGI Handboll

Fler nyheter från Damer