Dags för slutspel!

På söndag, den 29 mars, drar det igång! Elitserien är färdigspelad, placeringarna klara. Nu börjar det på riktigt… Dags för nästa steg innan det så småningom står klart vilka lag som möts i finalen i Scandinavium i Göteborg den 24 maj 2015. En resa som för LUGI Dam´s del först innebär en kvartsfinalserie över bäst av fem matcher mot Skövde HF. Det första slaget avgörs alltså på söndag i Arena Skövde kl 13.10.

När sista matchen i grundserien var avslutad och de tre lagen överst i tabellen, Sävehof, H65 och Skuru, hade gjort sina val av motståndare stod det klart att LUGI Dam skulle ställas mot Skövde i sin kvartsfinal. Ett Skövde som LUGI vunnit mot på bortaplan, men förlorat med uddamålet senast det begav sig hemma i Arenan. Det vittnar om att det kan bli en tuff serie, som kanske går till fem matcher.

- Ja, det kan det absolut bli. Dom har massor med rutin i sitt lag. Många säger att vi är favoriter, men jag håller inte med om det. Det blir matcher med deras rutin mot vår talang, och i ett slutspel så spelar rutinen en väldigt stor roll. Men vi har många vinnarskallar i truppen trots att de är unga, så vi ska göra allt vi kan för att ta oss vidare, kommenterar LUGI Dam´s tränare Dragan Brljevic.

LUGI har fördelen att få en eventuell femte och avgörande match på hemmaplan. Om det nu är en fördel… Skövde vann senast här, och förra året lyckades Skuru knipa finalplatsen, när de besegrade de vinröda i Lund i den avgörande fighten.

- Ja, men hemmaplan är ändå en fördel. Fast vår styrka är ju också att vi har spelat riktigt bra även på bortaplan, så det är något som talar för oss i denna kvartsfinalserien. Första matchen på söndag är oerhört viktig för utgången, säger en försiktigt optimistisk Dragan.

Det har gått två och en halv vecka sedan senaste matchen spelades, så tid har funnits att förbereda sig inför det kommande slutspelet.

- Första veckan körde vi mycket fysträning och löpning. Andra veckan har det blivit mer focus på handbollen, så jag hoppas att vi är redo nu, fortsätter LUGI-tränaren.

Efter matchen i Skövde på söndag väntar två hemmamatcher för LUGI. Den 6 april spelas kvartsfinal 2 och den 10 april match nummer 3.

- Förhoppningsvis får vi en bra start på söndag inför våra två hemmamatcher. Har vi marginalerna med oss plus att vi slipper fler skador, så kanske vi inte behöver åka till Skövde igen för en fjärde match, avslutar Dragan.

En jobspost för LUGI´s del är att Ebba Engdahl har fått problem med sitt knä igen och inte kommer att spela på söndag. Ett klart avbräck eftersom Ebba har visat lite av vad hon kan i de senaste matcherna hon spelat. Men räkna för övrigt med ett heltänt och taggat lag som vill gå riktigt långt i årets slutspel. Som sagt… Nu börjar det!

Övriga kvartsfinaler:

Sävehof- Eslöv, H65-VästeråsIrsta, Skuru-Heid

OBS! Matchen Skövde-LUGI sänds i Tv4 Sport på söndag med start kl 13.00.

Skribent Roger Kristiansson

Fler nyheter från Damer