Stora derbyt i Skånsk damhandboll?

Det stora derbyt i Skånsk damhandboll har i många år varit mellan LUGI och Eslöv. De senaste åren är det H65, Höör som profilerat sig som ett topplag inom svensk handboll och det borde innebära att det är derbyt mellan LUGI och H65 som är det mesta attraktiva. Att döma av förhandsintresset är det en het match som väntar! Varmt välkomna på fest!

H65 har i många år strävat  efer att bygga upp något stort. Med Jan och Elisabet Hansson vid rodret och med Niklas Harris som tränare har man lyckats etablera sig i den absoluta toppen av svensk handboll. Förrs årets vinst i Challenge cup och semifinalplats i slutspelet vittnar om den kvalitet och det arbete som finns bakom H65´s framgångar. Laget är fullt av profiler och skytten Jasmina Djapanovic har ett internationellt snitt i sitt skott. På kanten finns säkra Marie Wall som inlett med fina 77% utdelning på sin skott. På linjen har man en av Elitseriens bättre par i Rebecka Lindberg och Amanda Andersson. I mål har man två gamla LUGI-spelare i Jessica Ryde och Tove Kronkvist. Listan kan göras lång på bra spelare och det blir en härlig och svår nöt för hemmalaget att knäcka!

Hemmatöserna har inlett med tre stabila segrar. Truppen känns stark och det är många spelare som vill vara med att bidra. Sveriges häftigaste försvarsspel lett av Clara Monti-Danielsson och Anna Lagerquist kommer denna kväll att sättas på prov men det som känns bra är att vi har flera varianter att plocka fram om det behövs. Framåt blir det fortsatt väldigt spännande att se vilket spel våra coacher  Dragan och Lina sätter upp. Blir det snabbt spel med rullningar, eller mer av skytte. Vi har olika sätt att attackera på och fler strängar att spela på än förra säsongen. Oavsett vad kan vi lova en toppmatch!

Varmt välkomna till gamla Idrottshallen i Lund. Full av handbollskultur!

Heja ivrigt men sportsligt på respektive lag!

Forza LUGI!

 

Emme Adebo, Sportchef, LUGI Handboll

Fler nyheter från Damer