Seger för LUGI i årets sista match

LUGI Dam avslutade 2014 på bästa tänkbara sätt när man avfärdade gästande VästeråsIrsta med siffrorna 23-18 efter 15-9 i paus inför 988 åskådare i Sparbanken Skåne Arena på måndagskvällen.

De flesta i Arenan i Lund trodde nog på en ännu större seger för hemmalaget efter rycket i mitten av första halvlek. Efter språnget upp till en 6-målsledning i paus var det inte mycket som tydde på nåt annat. LUGI verkade ha full koll på händelserna på planen.

Inledningen av andra halvlek bevisade inte heller motsatsen. Vid ställningen 19-13 och en LUGI-utvisning kom dock den tändvätska som VästeråsIrsta behövde. Två snabba mål och ytterligare en utvisning på en hemmaspelare gjorde att det lika snabbt som överraskande helt plötsligt stod 19-18 på ljustavlan.

Närmare än så kom dock inte gästerna. En missad straff och en utvisning ovanpå det gjorde att LUGI kunde springa ifrån igen och fastställa slutsiffrorna till 23-18.

Priset till bästa spelare i bortalaget gick till mycket duktiga målvakten Martina Thörn. Plus också till Alexandra Bjärrenholt.

LUGI´s målvakt Emma Friberg inledde aftonen med att rädda sin första straff redan i matchinledningen. Det skulle bli ytterligare 3 missade 7-meterskast för bortalaget. Att sedan hemmamålvakten noterades i målprotokollet när hon påpassligt gjorde 7-4 för sitt lag, gjorde nog inte valet av bästa hemmaspelare så svårt. Ett stort plus också till Emelie Westberg, 8 mål och Hanna Ringdahl, 7 mål.

Chans till revansch finns dock för VästeråsIrsta redan på lördag den 3 januari, när lagen möts igen. Halva serien är spelad, och LUGI befäste genom dagens vinst sin fjärdeplats i tabellen, medan dagens motståndare återfinns på en femteplats.

Nästa hemmamatch för LUGI är skånederbyt mot Team Eslöv den 9 januari.

Skribent Roger Kristiansson

Matchfakta

Fler nyheter från Damer