Fakta om och från damlaget

Nu är det inte långt kvar till EM i handboll. Ska bli spännande att se hur Sverige står sig i detta mästerskap. Det ser verkligen bra ut och med tanke på att många svenska lag har spelat internationellt samt att många av våra spelare är professionella numera så är förutsättningar goda. Ingen spelare från LUGI deltar men vi har vår Sabina Jacobsen som har LUGI som moderklubb samt Nathalie Hagman som så sent som förra säsongen bidrog till LUGI:s framgångar. Vi får följa dem extra noga.

Under tiden så kan vi se lite statistik för damlaget för denna säsong.

Skytteligan leder Emelie Westberg med 43 mål hittills varav 15 är straffmål. I Elitseriens skytteliga finns Emelie på 8:e plats. Som god tvåa i LUGI finns Hanna Ringdahl som på 9 matcher gjort 32 mål (faktiskt 4 mer spelmål än Emelie)(23:e plats i Elitserien).

 141202 Statistik Damlaget Maal Mm

Klicka på diagrammet för förstoring

I genomsnitt per match har Emelie gjort 4,8 mål och Hanna 3,6.

Utvisningsligan leder Anna Lagerquist både i LUGI och i hela Elitserien med 7 st 2-minutare. Även Hanna Blomstrand och Hanna Ringdahl har framskjutna placeringar i denna liga.

Emma Friberg ligger för närvarande på 40 i räddningsprocent på spelskott medan för Terese Wislander är motsvarande siffra 37. Om vi även ska räkna straffar så är siffrorna 38 resp. 33 %.

I MEP-tabellen (Most Effectiv Player) finns Clara Monti-Danielsson högst av LUGI-spelarna med totalt 24,24 p (2,69 per match) vilket ger en fjärdeplats i hela elitserien. I assistliga är Emelie Westberg högst i LUGI med 29 assist vilket är på 3:e plats i hela ligan.

 Bildtext: Tre tongivande tjejer, Hanna, Clara och Emelie

När det gäller publik så är faktiskt LUGI först av alla på hemmamatcher med 768 personer i snitt. Genomsnitt för alla lagen är 449 personer per match.

141202 Publikdiagram Dam

Skribent Lars-Erik Nilsson

 

Fler nyheter från Damer