Dags för damerna igen!

Efter nästan en månads uppehåll från matchande är det åter dags för LUGI´s damer att träda in i hetluften. Första nöten att knäcka blir Eslöv på bortaplan i ett förmodat tufft och ovisst skånederby på lördag. LUGI parkerar just nu på en fjärdeplats i tabellen, medan motståndarna ligger precis ovanför slutspelsstrecket på en åttonde plats.

- Eslöv har gjort jättebra matcher varvat med mindre bra insatser. Dom har ett ganska nytt lag också som håller på att utvecklas. Det är ju ett derby, så självklart blir det tufft i Eslöv, men det känns som vi är snäppet starkare och förhoppningsvis åker vi hem med två poäng, säger tränaren Dragan Brljevic.

Senaste matchen damerna spelade var den knappa förlusten mot Rocasa Gran Canaria i EHF-cupen. Laget passade i anslutning till den matchen på att ta en välbehövlig semester genom att stanna kvar på Kanarieöarna veckan efter fighten.

- Ja, det var ju väldigt många matcher innan uppehållet, så för att få lite ny motivation tror jag det gjorde hela laget gott med lite ledighet och återhämtning, säger lagets assisterande tränare Lina Möller.

En månads uppehåll med endast träning har stått på programmet. Resultatet av det får vi se på matchen på lördag.

- Det har sett väldigt bra ut på träningarna, tycker jag. Hög nivå och högt tempo. Alla tjejerna som spelade senast är friska och hela, så det ser positivt ut än så länge. Och en del av spelarna har spelat matcher i USM, så dom har matchtempot kvar, fortsätter Lina. (Enda frågetecknet på lördag är målvakten Therese Wislander. Hon fick en boll i huvudet på träning, och lär stå över matchen.)

Laget ser ju delvis annorlunda ut efter skadan på Anna Lagerquist och timeouten från Vanessa Tellenmark. Någon ny spelare är dock inte aktuell i nuläget.

- Det är ju upp till klubbledning och sportchef att ta dom besluten, men just nu tror jag inte det är aktuellt med någon ny, enligt Lina Möller.

- Nej, vi har alldeles för stora talanger i laget som inte ska gömmas undan, så det är inget vi diskuterar just i detta läget, fortsätter Dragan.

LUGI parkerar alltså på en fjärdeplats i elitserietabellen. Något som det inte läggs så stor vikt vid.

- Nej, vi tittar inte så mycket på var vi ligger i serien. Inte nu i alla fall. Det viktiga är att utvecklingen går framåt. Fortfarande har vi det yngsta laget i elitserien. Vi är ett framtidslag, och fortsätter vi att utvecklas så kommer vi att bli väldigt jobbiga att möta när det drar ihop sig till slutspel, avslutar  Dragan.

Förhoppningsvis har uppehållet gjort tjejerna gott och gör att man bjuder upp till en riktigt bra fight mot grannarna från Eslöv och att båda poängen hamnar i Lund till slut.

Matchen mot Eslöv spelas på lördag klockan 15.00 i Eslövshallen. En bra aptitretare innan damernas EM-final på söndag. Och då förhoppningsvis med de svenska hjältarna på ena planhalvan.

Skribent: Roger Kristiansson

 

 

 

 

Fler nyheter från Damer