Vi hälsar Önnereds HK välkomna!

Elitserien inleddes förra helgen och det var en härlig start för ett delvis nytt LUGI som ledde till en storvinst borta mot Skånela. Nu är det dags för hemmapremiär när Önnered kommer på besök.

 

Önnered är en välskött förening och har fått ihop en mycket stark trupp denna säsong. Sannolikt satsar man på att förbättra sjundeplatsen från förra säsongen och på att närma sig de allra bästa i landet. Att döma av premiären där man föll knappt mot hårdsatsande Skövde verkar Önnereds kapacitet ha ökat.  Nyckelspelare är högernian Caroline Levander som har bra tryck sin bössa.  Beatrice Nilsson är en vass kantspelare, och sen har man en duktig keeper i Sara Nirvander. Finns även några unga töser från J-landslaget. Det är en vass trupp Önnered mönstrar.

Även vinrött har förstärkt på en rad poster och vi har försökt, och mina ögon lyckats, ersätta de försvunna tjejerna med kvalitetspelare. Hemmapubliken kommer att få njuta av skytten och framspelaren Lina Olsson, tidigare lagkapten i Eslöv. Genombrottspecialisten och kamikaze-piloten Vanessa Tellenmark från Lundagård, som också varit en vända i Norge. Vi kommer också få se den explosiva målvakten Therese Wislander från Skövde/Kärra. Den unga talangen Sara Olofsson från Dalhem utsågs till matchens lirare i premiären. Mest namnkunniga nyförvärvet är Skurus förre lagkapten Emelie Westberg som även debuterat i landslaget. Hon tror vi kommer att bidra till att styra upp spelet på ett bra sätt och på kort tid har hon redan bevisat vilken kompetent spelare hon är! Sedan har vi kvar försvarspecialisterna Anna Lagerquist, Clara Monti Danielsson och Hann Ringdahl, Emma Friberg i målet och supertalangerna födda 96. Under hösten återvänder Ebba Engdahl och Jenny Carlson efter skada/sjukdom och ger oss en enorm bredd! Det är bäddat för en häftig säsong! Vi kommer att bli bättre och bättre när Dragan Brljevic och nya assistenten Lina Möller hinner formera trupperna!

 

Välkomna på hemmapremiär i Arenan!

Forza LUGI!

 

Emme Adebo, Sportchef LUGI Handboll

Fler nyheter från Damer