Vi är inte framme ännu men en bra bit på väg!

Vid många tillfällen undrar man varför man överhuvudtaget lägger tid och energi på att vara supporter för en klubb eller förening. Tankarna kommer speciellt fram vid de tillfällen man hade önskat ett resultat i en serie eller match som ej är tillfredsställande.

Men sedan dyker det upp tillfällen som gör att alla de här problemstunderna är som bortblåsta och önskemålet är istället att uppleva fler matcher. Längtan till nästan match är så stor att man nästa vill ställa om klockan för få tiden att gå fortare.

Nu ska det sägas att det var några år sedan som de negativa känslorna var framme. De senaste säsongerna kan man inte klaga på framgångarna för våra elitlag i LUGI även om det här bortdömda semifinalmålet förra säsongen fortfarande sitter på näthinnan.

Denna säsong har vi två lag som spelar semifinal. Båda lagen leder med 2-1 i bäst av fem. Visst dyker drömbilden upp i huvudet och då tror jag vi tänker på samma sak. Tänk att få vara med en klubb som spelar i båda finalerna den 24 maj. Men vi är inte där ännu!

140507 LU Kstad 311

Men så långt hittills kan jag inte vara annat än stolt över våra lag. Att det är den sista hemmamatchen för LUGI:s herrar på fredag är helt klart oavsett resultat. Våra tjejer åker till Nacka på onsdag för att spela semi 4. Vinner LUGI denna match så är finalplatsen fixad. Blir det förlust får vi uppleva laget och stämningen ytterligare en gång i Lund. Är lite kluven vad som är bäst och roligast!?! Men man ska nog inte vara för egoistisk.140507 LU Kstad 300

Må bästa lag vinna och visst vet jag vem jag tycker är bästa laget. Detta har varit en hel fantastisk säsong hittills. En klubb som spelar i semifinaler på både herr- och damsidan samt där ena laget nästan kom ända till finalomgången i EHF-cupen! Och en säsong där det får användas hörselskydd i det tysta biblioteket! Kan supporterlivet vara bättre? Tack alla som är med och jobbar i  LUGI:s dam- och herrlag!

 

/Lars-Erik Nilsson

Fler nyheter från Damer