LUGI:s damlag spelar i tyska bundesligan nästa säsong

Möjligheten att spela i tyska bundesligan har uppstått genom ett taktiskt äktenskap med en bundesligaklubb som i annat fall tvingas lägga ner sin verksamhet.

-Det här är helt rätt väg att gå , säger Lugis sportchef Emme Adebo. Vi vill ut i Europa. Höstens spel mot Buxtehuder gav laget blodad tand och dessutom skapar vi ett fantastiskt mervärde för vår publik.

Alla hemmamatcher kommer att spelas på tysk mark, eller rättare sagt tyskt vatten.
-En av våra finansiella partners har kommit över en bilfärja. Bildäcken kommer att byggas om till en matcharena, medan hytter och restauranger kommer att behållas. Vi kommer kunna lägga ut från Sverige på matchdagen med upp till 500 supporters ombord med olika tyska hamnar som destination, beroende på var bortalagets hemvist. Väl där kan vi ta in ytterligare ca 2000 åskådare. Vi tror mycket på det här. Efter matchen vänder färjan hemåt och den medföljande publiken kan fortsätta på färjans restauranger innan man kryper till kojs i en hytt för att såsmåningom vakna hemma i Sverige igen.

Det är det fina i kråksången är att vi inte räknar med att det ska bli dyrare för vår hemmapublik att följa med färjan jämfört dagens biljettpris. Genom att LUGI-färjan kommer till bortalagen räknar vi med stor tysk publik på matcherna, vilket kommer starkt bidra till finansieringen liksom restaurangverksamheten.

Fler nyheter från Damer