LUGI utjämnade mot Skuru

LUGI vann den andra semifinalen hemma i Lund mot Skuru med 23-21 och utjämnade till 1-1 i matcher.

Detta var matchen som innehöll allt och bjöd publiken på en strålande underhållning en solig söndagseftermiddag i Lund.
Semifinal nummer två mellan LUGI och Skuru. Två lag som känner varandra och kan varandra väl inte minst då det är tredje säsongen på rad som lagen möts i en semifinal. De två föregående säsongerna har slutat med final för LUGI efter matchserier som gick till fem matcher för att skilja lagen åt. I år ser historien till att kunna upprepa sig när nu LUGI vann den så viktiga hemmamatchen med 23-21 efter 10-10 i paus.

Första halvlek kan summeras med bra försvarsspel från båda lagen där LUGI stressade och pressade Skuru till fem raka tekniska fel i matchens inledning. Framåt gick laget som tåget och tog tidigt ett grepp om matchen med en 3-0 ledning. Sen började straffmissarna att komma. Eller ska vi säga att gästernas Hanna Daglund började agera vägg framför sitt mål och Skuru kunde sakta jobba sig in i målprotokollet och matchen.

Efter tio minuter var ställningen utjämnad och ytterliggare fem minuter senare kastade Dragan Brljevic in det gröna timeout kortet för första gången men inte sista denna dag.

Mycket hade blivit bättre från matchen i Nacka veckan innan. Fler spelare tog för sig. De både Hannorna Blomstrand och Ringdahl var de som klev fram mest. Båda imponerade stort idag. Hanna Blomstrand mest för sitt mogna spel och Hanna Ringdahl för att kunna göra så bra i från sig på så många positioner. Hon var tillsammans med Emma Friberg i mål lagets nyttigaste spelare där många, riktigt många gjorde enastående prestationer på plan.

Men framåt var det tufft för LUGI i första halvlek. Även Skuru hade koll på LUGI i sitt försvar och deras målvakt Hanna Daglund var inledningsvis nästan snäppet vassare än Emma Friberg hos hemmalaget. Det var alltså fullt rättvist att lagen gick till pausvila med ställningen 10-10.

I andra följdes lagen åt innan Skuru efter en kvart gjorde ett ryck och kom upp i en tremålsledning och ställningen 16-19. Med tio minuter kvar av matchen satte Hanna Ringdahl det så viktiga 17-19 som Emma Friberg följde upp med ett antal räddningar. Under följande två minuter jobbade LUGI sig tillbaka in i matchen. Av bara farten gjorde man nu sex raka mål. Det skulle ta Skuru tio minuter mellan mål 19 och 20. Då hade redan LUGI punkterat matchen för att defilera in i mål och slutsiffror 23-21.

- Vi var starkare i slutet och vi sliter dem trötta. Matchen avgjordes sista tio då vi krigade ner dem summerade Dragan Brljevic.
Det var helt klart våran moral som avgjorde idag när vi vände minus tre mål i slutet till seger. Vi har varit i samma situation flera gånger mot just Skuru och lyckats vända tack vare moral och att vi tror på vår spelidé.

- Innan match sa vi att vi bara skulle in och njuta och att vi skulle rätta till alla de misstag som vi gjorde i den första semifinalen. Det tycker jag att vi gjorde idag säger Emma Friberg.
Det är en otrolig lagmoral och att alla bidrar som gör att vi vänder matchen fortsätter Emma med att säga. Vi stressar inte upp oss vare sig på plan eller på bänken. Dragan var mycket lugn och sa till oss vad vi skulle göra och det gjorde vi. Detta var skillnaden mot den förra matchen och som blev avgörande till våran fördel.

Med vinröda ögon sett:
- Hanna Ringdahl, en viktig kugge i det vinröda lagbygget då hon kan spela på många positioner. Enastående idag i sitt försvarsarbete men även fenomenal i anfallsspelet. Inte ofta som hon blir sitt lags bästa målskytt. Idag mål drottning med sina sju mål från både linje och kant.

- Hanna Blomstrand, ännu inte 18 år fyllda men given i LUGIs startuppställning. Hon har utvecklats oerhört mycket iår och dagens insatts var strålande. Fem mål av en riktig krigare med en enorm vilja och underbara genombrott.
Hon är fantastiskt bra i man man situationer säger Dragan Brljevic om henne.

- Emma Friberg, 50 % i räddningar varav två på straff. Hon räddade kvar sitt lag i matchen när Skuru höll på att vända och rycka. Det var många vinröda som spelade mycket bra idag men det var hon som gick hem med blomsterkvasten.

Matchen i siffror:
Till matchens lirare i Skuru utsågs Hanna Daglund. I LUGI gick priset till Emma Friberg.

Målskyttar:
LUGI:
Hanna Ringdahl 7, Nathalie Hagman 6, Hanna Blomstrand 5, Anna Olsson 2, Clara Monti Danielsson 1, Anna Lagerquist 1, Zorica Despodovska 1 (1).
Skuru: Kristin Nordström 4, Emma Jonsson 3, Johanna Westberg 3, Jenny Södrén 3, Lina Hawia Svensson 2 (1), Emelie Westberg 2, Hanna Åhlén 2, Sandra Wrede 1, Carin Strömberg 1.

Utvisningar:
LUGI:
1x2
Skuru:
3x2

Publik: 840
Domare: Niclas Widell och Jonas Åström

 

/Daniel Sas

Fler nyheter från Damer