LUGI har kopplat grepp om semifinalserien

LUGI vände och vann även den tredje semifinalen hemma i Lund mot Skuru.

Precis som förra veckan så låg LUGI under långt in i andra halvlek och även denna gång så var det moralen som avgjorde till de vinrödas fördel.

LUGI kom på efterkälken direkt från start. Tekniska fel och lite tveksamt anfallsspel utnyttjades av Skuru som snabbt ryckte åt sig en tremålsledning. Ett underläge som LUGI aldrig lyckades vända i första halvlek. Som närmast var man uppe i 6-6 och 7-7 men tappade det igen lika fort igen. Hade det inte varit för Emma Fribergs fenomenala målvaktsspel så hade Skuru kanske avgjort matchen i första halvlek.

För nog såg det dystert ut på plan. LUGI hade det svårt med Skurus långa försvarsspelare där de ställde upp på sex meter. Även försvaret var inte så där 100 % som publiken är vana vid att se dem. Carin Strömblad och Emma Jonsson utnyttjade luckorna som dök upp i LUGIs högerflank på ett effektivt sätt och bidrog starkt till att det var Skuru som hade greppet om matchen i halvtid. 10-13 på matchtavlan och det såg mört ut för LUGI.

 

Andra halvlek började mer eller mindre där första slutade. Först ett LUGI mål följt av 1-3 i mål av Skuru. När så LUGI åkte på en två minuters utvisning vid ställningen 12-16 så kändes uppförsbacken lång för de vinröda och en seger mycket avlägsen. Men vinrött ville annorlunda. När ett lag har sin moral som främsta egenskap då är det ett svårslaget lag. LUGI dam har utvecklat det till sitt varumärke under pågående slutspel.
Med vilja och attityd vinner man sin egen utvisning. Precis som för en vecka sen med två mål och nästan raka vägen från utvisningsplats kommer Hanna Ringdahl för att göra mål. Tre mål på rad för LUGI och så hade laget för tredje gången i matchen hämtat in ett större underläge.

Även om man så igen släppte Skuru så lyckades inte de grönvita till ett större övertag än med två mål. För nu hade LUGI fått igång samtliga lagdelar och dynamiken flödade som ett vinrött hav på plan.

140510 LU Skuru 129
LUGIs lagkapten och försvarsgeneral - Clara Monti Danielsson

För var minut som gick blev nu Skuru tyngre och tyngre i benen samtidigt som de vinröda bara växte med uppgiften. Anfallsspelet var ett underbart skådespel där passningar bakom ryggen och lobbar över det långa Skuruförsvaret hittade in till vinröda spelare på linjen och kanten. Clara Monti Danielsson, Hanna Ringdahl, Anna Olsson och Nathalie Hagman turades om att briljera med finnes och kreativitet i deras anfallsspel. Skuru hade ingen ork eller kraft kvar att sätta emot när LUGI ryckte i andra halvlek. 21 mål på 30 min är det inte många lag som gör på Skuru.

Matchen slutade med LUGI seger 31-26 och därmed 2-1 i matcher och övertag LUGI!

140510 LU Skuru 334
Matchens lirare Hanna Ringdahl.

Forza LUGI!

Med vinröda ögon sett:
- Hanna Ringdahl, matchens lirare med sina åtta mål. Matchens mesta målskytt för andra matchen på rad, imponerande facit av en allroundspelare utan motsvarighet i Elitserien. Hon är en nyckelfigur i försvarsspelet och dyker upp på nästan samtliga positioner i anfallsspelet.

- Hanna Blomstrand, ännu inte 18 år fyllda men given i LUGIs startuppställning. Hon har utvecklats oerhört mycket iår och dagens insatts var strålande. En riktig krigare med en enorm vilja och underbara genombrott skrev jag förra veckan.
Hanna levererade på samma höga nivå igen med sina fyra mål och beskrivningen fungerar lika bra idag på henne.

- Målvakterna hade en stor och viktig roll i dagens seger. I första höll Emma Friberg kvar laget i matchen med sina tolv räddningar. I andra kom Maria ”Ia” Olsson in och gjorde sex mycket viktiga räddningar då LUGI vände matchen.

- Clara Monti Danielsson, jämnt skägg om utmärkelsen matchens lirare. Priset gick till Hanna Ringdahl men juryn hade inget lätt uppdrag denna match. Claras insats var enastående. Bländande försvarsspel av lagkaptenen och framåt bjöd hon på en kreativ underhållning som mittnia. Genombrott och passar bakom ryggen in till Anna Lagerquist på linjen. Ännu en LUGI tjej som borde ha texten mångsysslare som beskrivning av sin position på plan.

Tränare Dragan Brljevic efter matchen:- Återigen våra sista tio minuter som avgör matchen. Vi var lite för offensiva i vårt försvar i första halvlek något vi rättade till efter paus. I andra backade vi ett steg bakåt och då kunde vi bli mer dynamiska och hjälpa varandra på ett bättre sätt.

Framåt gällde det att trycka på hela tiden i fast två och tre så att vi kunde få de enkla målen.  Sen är det som att viljan avgör. Vi vågar mer och det avgör. Även när vi ligger under med fyra mål i andra halvlek så har vi den här vinnarkänslan. Trots fyramålsunderläge så kände vi på bänken att vi var på gång och så var det.

Matchen i siffror:
Till matchens lirare i Skuru utsågs Carin Strömberg. I LUGI gick priset till Hanna Ringdahl.

Målskyttar:
LUGI:
Hanna Ringdahl 8, Clara Monti Danielsson 5, Nathalie Hagman 5, Amanda Åkerman 4, Hanna Blomstrand 3, Anna Olsson 3, Anna Lagerquist 2, Elin Lundin 1.
Skuru: Carin Strömberg 6, Emma Jonsson 5, Emelie Westberg 4, Lina Hawia Svensson 3 (1), Johanna Westberg 3, Sandra Wrede 2, Hanna Åhlen 2, Jenny Södrén 1.

Utvisningar:
LUGI: 3x2
Skuru: 4x2

Publik: 878
Domare: Jonny Ahlvin och Mikael Eketjäll

/Daniel Sas

Match- och publikbilder>>

Fler nyheter från Damer