Stabilt försvar säkrade segern

LUGI stack iväg tidigt i matchen och tog ledning med först 3-1 men där Eslöv kom ikapp till 3-3 men sedan gjorde LUGI ett sjumålsryck och gick upp till 10-3, 11-4 och 12-5. Det pratas om kinesiska muren för LUGI:s herrlag men frågan är om inte damlagets försvarsmur borde döpas också. Försvarsgeneraler var som vanligt Clara Monti Danielsson och Anna Lagerquist. Och det som de inte stoppade tog Maria Olsson i målet hand om. En del situationer i LUGI:s försvarsspel blev väldigt tuffa och då blev det straff till Eslov. Men de tre första av dessa stoppades av Maria i målet också. Bildtext: Anna Olsson blev bästa målskytt i LUGI med 5 mål (Foto Lars-Erik Nilsson)

-          Vi hade bestämt oss för att ha fullt fokus på försvaret idag. Vi har slarvat ett par matcher med detta men idag fungerade försvaret bra. I anfallsspelet har vi mycket mer att ge, vi måste få vår tid att spela in Zorica på ett bra sätt. Det gör man inte över en natt! Hon är inte van vid det tempot och spelsättet vi har i Sverige så det tar sin lilla tid. Man kan inte leverera direkt. Men det går bättre och bättre, hon har ett grymt handledsskott säger Dragan Brljevic efter matchen.

De sista 10 minuterna så kommer Eslöv närmare genom att de blir duktigare i försvaret samt att LUGI slappnar av lite. Både Inez Svensson och Rebecka Isaksson får hål på LUGI:s målvakt vid ett par tillfällen och i halvtid skiljer det 5 mål, 14-9.

Andra halvlek så fortsätter LUGI med sitt försvarsspel men är inte lika effektiva i anfallsspelet. I Eslöv är både Inez Svensson och f d LUGI-spealren Anna Bardis de som hotar mest medan Cassandra Tollbring, som normalt är det största hotet från 9 meter, gör inte ett enda spelmål på grund av intensiv uppvaktning av LUGI-försvaret. Trots detta så spelar faktiskt lagen jämnt i andra halvlek, 10-10. Slutresultatet blev 24-19.

I LUGI är det Anna Olsson som gör 5 mål tätt följd av Zorica Despodovska 4 mål medan Nathalie Hagman inte får till ”mer än” 3 mål. Inez Svensson gjorde 6 mål för Eslöv och blev utsedd till matchens lirare.

-          Vi vet att Nathalie levererar när det verkligen behövs och att hon har en hög kapacitet säger Dragan lugnt!

I LUGI blev Maria Olsson välförtjänt utsedd till matchens lirare genom en räddningsprocent på 58 om man inte räknar med straffkasten (33 % på straffkasten) och hade följande sammanfattning av matchen:Bildtext: Maria Olsson hade 58 i räddningsprocent (Foto Lars-Erik Nilsson)

-          Det blev bra idag, vi gjorde vad vi pratat om, jag var väl förberedd på skyttarna i Eslöv. Vi slarvar lite i
slutet av första halvlek med hemspring och sedan skärpte Eslöv till sitt försvarsspel i andra halvlek. Vi ska fortsätta och ta oss till slutspel först. Sedan får vi se hur långt vi kan komma där!

 

Mål LUGI:

Anna Olsson 5, Zorica Despodovska 4, Hanna Blomstrand 3, Amanda Åkerman 3, Hanna Ringdahl 3, Nathalie Hagman 3, Anna Lagerquist 2, Albana Arifi 1

Mål Team Eslöv:

Inez Svensson 6, Anna Bardis 6, Rebecka Isaksson 2, Cassandra Tollbring 1, Karolina Andersson 1, Lina Olsson 1, Amanda Andersson 1, Sofie Ericsson 1

 

Utvisningar: LUGI 3*2 min och Eslöv 2*2 min

Domare: Johan Gomér, Martin Gomér

Publik: 873

/Lars-Erik Nilsson

MATCHBILDER>>

Fler nyheter från Damer