Målfyrverkeri av LUGI

LUGI vann en mycket målrik match i Lund över gästande Kärra med 39-25.

Bara några timmar före avkast kom så beskedet som de vinröda supportrarna väntat på via LUGI handbolls facebooksida. All pappersexercis var klar och LUGIs nyförvärv Zorica Despodovska från Makedonien kunde dra på sig tröja nummer 15 och göra debut från start i matchen mot Kärra.

Hon fick inleda matchen som vänsternia där Anna Olsson flyttade in ett steg till höger till en position som mittnia. Till höger om sig fick hon lagets skyttedrottning Nathalie Hagman. En spelare som kan vara Elitseriens mest spektakulära stjärna med ett brett register. Hon inte bara gör en massa mål utan både skapar lägen åt sina medspelare och spelar fram till en del mål. Dagens match var inget undantag. Elva mål fördelade på sju spelmål varav flera kontringsmål och fyra från sju meter där hon är säkerheten själv.

Nu var hon långt ifrån själv att göra många mål som niometersspelare i LUGI. Anna Olsson trivdes mycket väl i sin roll som spelfördelare och missar aldrig ett tillfälle till ett bra avslut. Fem spelmål av henne denna kväll är fullt godkänt.

Fast ikväll var det fler som tog för sig ordentligt från nio meter. Unga Emma Berndtsson gjorde kanske sin bästa insats i den vinröda tröjan så här långt med sina fem mål. Med sin längd och ett bra skott utgjorde hon ett ständigt hot mot Kärras försvar som inte hade mycket att sätta emot i försvaret.

Men med fokus på anfallet blev försvaret lite lidande. 25 insläppta mål mot tabelljumbon kunde ha varit färre om det defensiva spelet hade varit som det brukar. Visst, periodvis visade det vinröda försvaret prov på sitt fina försvarsspel men ikväll var det helt klart roligare att anfalla än spela försvar.

Till matchen som helhet så hängde Kärra med i målprotokollet fram till ställningen 11-8 i första halvlek då Dragan Brljevic tog time out. Efter den var det bara ett lag på plan när LUGI drog ifrån till paussiffrorna 21-10.

Kärra försökte så gott de kunde och lyckades länge ganska väl med sitt snabba spel och effektiva kontringar. Men allt för ofta gick det lite för fort för dem. LUGI stressade och tvingade fram snabba avslut från Kärra och allt som oftast var gästerna tillbaka i försvar innan de ens hade ställt upp för anfall.

Kärras hafs blev även deras fall. Rutinerade spelare i LUGI som Anna Olsson och Nathalie Hagman utnyttjade gästernas svagheter och där hade inte laget från Hisingen mycket att sätta mot.

LUGI hade ett mycket bra flyt och fick med elva av tolv utespelare i målprotokollet i en match som slutade med LUGI seger 39-25.

Dragan Brljevic efter matchen:

- Det var helt klart fokus på anfallsspelet från vår sida idag och vi glömde kanske bort lite att man även måste spela försvar. Men det gör inget en sån här match. 

Det viktiga med en sådan här match är att vi fick lufta hela laget och att samtliga fick känna sig delaktiga.

- Måste ge ett extra plus till Emma Berndtsson som har sett väldigt bra ut på träningarna senaste veckorna och idag lossnade det för henne även på match. Jag gläds mycket med henne för detta.

- Vi byter runt mycket bland spelarna idag och då är det svårt att behålla tempo men jag tycker ändå att vi lyckas bra med detta idag. Oavsett hur vi ställde upp vårt anfall idag så kom spelarana till bra avslut. Detta var viktigt och något vi tar med oss från matchen. 

Zorica Despodovskas debut?Bildtext: Zorica Despodovska i sin debut (Foto Lars-Erik Nilsson)

- Godkänd, det tar lite tid innan hon vänjer sig vid laget och tempot. Det är mer fart här än vad hon är van vid hemifrån. Sen är hon inte intränad helt än i vårt spel vilket gör att hon ibland går fel. Speciellt som mittnia, hon har ännu inte gjort en enda träning i den positionen så det är svårt att i detta läget ställa krav på henne. 

Det kommer ta sin tid men vi kommer att få mycket nytta av henne framöver. 

Ur ett vinrött perspektiv:

- 25 insläppta mål låter kanske mycket men då storspelade ändå Maria Olsson i LUGIs mål. Två straffräddningar, tio räddningar till varav flera rena frilägesräddningar och ett antal assist och Maria kunde kvittera ett högt betyg för sin insatts.

- Debuten avklarad för Zorica Despodovska. Två mål och mer kommer det bli när hon har spelat in sig i laget. Hon gav ett mycket lovande första intryck med ett bra skott och antydan om en bra blick för spelet. Sen tar det alltid sin tid innan en ny spelare är inkörd i lagets spelmönster och kombinationer men det ser mycket lovande ut i alla fall.

Elitseriematchen i siffror:

Till matchens lirare i Kärra utsågs Jenny Carlsson. I LUGI gick priset till Nathalie Hagman.19. Natahlie Hagman

Målskyttar LUGI: Nathalie Hagman 11 (4), Anna Olsson 6 (1), Emma Berndtsson 5, Amanda Åkerman 4, Clara Monti Danielsson 3, Hanna Blomstrand 2, Hanna Ringdahl 2, Zorica Despodovska 2, Elinore Johansson 2, Anna Lagerquist 1, Elin Lundin 1.

Målskyttar Kärra: Jenny Carlsson 5, Jenny Skogberg 5 (2), Beatrice Nilsson 5, Pauline Olsson 3, Elin Hagström 3, Caroline Aronsson 2, Izabella Kjellström 1, Emelie Augustsson 1.

Utvisningar:

LUGI 4x2

Kärra 2x2

Publik 369

Domare David Jivegård och Peter Valaszkai

 

/Daniel Sas

 

MATCHBILDER

 

Fler nyheter från Damer