LUGI hälsar Kärra HF välkomna!

Fredag kväll och efter en massiv handbollsvitamin i form av herr-EM är det härligt med svensk Elitseriehandboll igen! Motståndarna är från Göteborg och heter Kärra HF. Det är en av de stora välskötta klubbarna från Göteborg med ambitioner kring helheten. Dvs ungdom, -dam, -herr och cup!

Kärras damer strider i Elitseriens bottenregioner. Eftersom bara ett lag ramlar ut direkt finns en rejäl chans att stanna kvar via kval. Det innebär att det är taggat lag man ställer på banan i varje match då överlevnad i finrummet finns i potten. 140131 Karra

Kärras laguppställning består mestadels av unga spelare från den driftiga ungdomssidan. Flera av dem har meriter från olika ungdomslandslag. De som visat framfötterna mest är Julia Eriksson samt Beatrice Nilsson. Särskilt fröken Eriksson har imponerat med ett kraftfullt spel där hon utgör att stort hot från samtliga positioner. 

Hemmalaget har nu tre raka övertygande vinster. Vi tar en match i taget men i bakhuvudet finns en möjlighet att skapa en bra position inför slutspelet. Att komma 2:a, 3:a el 4:a. kan påverka kvartsfinalmotståndare i slutspelet samt vilken Europacup vi når. Tricket att nå högt är att lyckats att ha fötterna på marken och ta en match i taget!  

Skall bli spännande att se nyförvärvet Zorica Despodovska på plan. Om nu allt pappersarbete gått i lås vill säga. Hon kommer att bli ytterligare ett ess i rockärmen för vårt tränarpar att spela ut! I söndags i Stockholm spelade hela laget en fin andra halvlek. Blir spännande att se om Emma Friberg får fortsatt förtroende i mål eller om Maria "Ia" Olsson tar över stafettpinnen. Det är otroligt skönt att ha två så bra målvakter i truppen!

Forza LUGI. Klä dig i vinrött!

Emme Adebo, Sportchef i LUGI Handboll

Fler nyheter från Damer