Ett härligt skånederby på fredag

Derbyna mot Eslöv är alltid något extra. I många år var det vi i LUGI som var lillasystern och utmanaren men de senaste åren har styrkeförhållandena jämnats ut och till och med blivit tvärtom? Det återstår att se i detta rafflande derby. Att spela match en fredagskväll är också härligt. Vi hoppas på en stor och ljudlig publik med en eslövsklack på sektion D!140214 Lu Eslov

Eslöv parkerar på en sjunde plats i tabellen och högsta målet är gissningsvis att behålla slutspelsplatsen för att sedan i en kvartsfinal göra livet surt för ett högre placerat lag. Jag har en känsla att det blir LUGI mot Eslöv i kvartsfinal i år igen och det är i så fall något som vi ser mycket fram emot. Eslöv har ett par profiler att se upp med och på nio meter kan man inte undgå att nämna Cassandra Tolllbring och Lina Olsson som båda ligger högt upp i skytteligan. Före detta LUGI-tjejerna Anna Bardis och Amanda Andersson är andra viktiga spelare i Eslövs lagbygge, och det ger derbyt extra krydda med spelare som bytt klubbar! Längst bak har Eslöv en vass keeper i Nathalie Wingemo.  Coach för laget är den sympatiske fd LUGI-spelaren/tränaren Tomas Westerlund.

Hemmalaget är inne i ett härligt stim med fem raka vinster. Nyförvärvet Zorica Despodovska kommer mer och mer in i spelet och laget jobbar hårt för att placera sig bra inför slutspelet. Derbyt är ju speciellt för tvillingarna Olsson som tillbringat flera år i Eslöv liksom målvaktstränaren Jerka Sunesson. Skulle gissa att just dessa personer vill vinna denna match extra mycket då släkten är värst!

Upp till kamp i det härliga Skånederbyt!

Kläd dig i vinrött och heja ivrigt och sportsligt!

 

Forza LUGI!

 

Emme Adébo, Sportchef LUGI Handboll

 

Fler nyheter från Damer